TÜRSAB tarafından üyelere yapılan duyuruda, geçmişte birliğin kullanımında ve mülkiyetinde olan taşınmazların TÜRSAB tarafından geri alınması veya satın alınması; TÜRSAB ve üyeleri ile ilgili faaliyetleri gerçekleştiren iştiraklerdeki hisselerin birlik uhdesinde toplanması için olağanüstü genel kurula gitme kararı aldığı duyurudu.

TÜRSAB’ın yaptığı olağanüstü genel kurul çağrısında şu ifadelere yer verildi:

"Birliğimizin kullanımında ve geçmişte mülkiyetinde bulunan taşınmazların TÜRSAB tarafından geri alınmasının veya satın alınmasının, TÜRSAB ve üyelerimiz ile ilgili faaliyetleri gerçekleştiren iştiraklerdeki hisselerin Birlik uhdesinde toplanmasının acilen temin edilmesi gerektiğinden; 03.06.2018 tarih ve 30440 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliği’nin 7’nci madde hükmü uyarınca Birliği yükümlülük altına sokacak veya malvarlığını azaltacak veya ayni hak niteliğindeki işlemlerin Genel Kurulun bilgisi dahilinde gerçekleştirilmesini temin etmek amacıyla, Yönetim Kurulumuzun 21.04.2025 tarihli kararı ile;

1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun "Birliğin Organları" başlıklı 34’üncü maddesindeki "Genel Kurul üç yılda bir Kasım ayında toplanır. Ayrıca Genel Kurul, Yönetim Kurulu tarafından veya Bakanlıkça re’sen olağanüstü toplantıya çağırabilir. Adi ve Olağanüstü toplantılara temsilcilerin çoğunluğunun katılması şarttır. İlk toplantıda çoğunluk elde edilemediği takdirde toplantı en çok bir hafta içinde çoğunluk aranmaksızın yapılır. Toplantılarda kararlar mevcut temsilcilerin çoğunluğu ile alır" hükmü ile 30440 sayılı 03.06.2018 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliği’nin 7’nci maddesinin 1’inci fıkrasındaki "Genel Kurul …. Yönetim Kurulu tarafından veya Bakanlığın talebi ile her zaman olağanüstü olarak toplantıya çağırılabilir…" ve 3’üncü fıkrasındaki "ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı en geç bir hafta içerisinde çoğunluk aranmaksızın yapılır." hükümleri kapsamında Genel Kurul’un toplantıya Olağanüstü olarak çağrılmasına karar verilmiştir.

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 23.05.2025 Cuma günü saat 10:00’da İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı – Rumeli Salonu, Harbiye/İSTANBUL adresinde yapılacak olup, bu toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde, 27.05.2025 Salı günü aynı yer ve aynı saatte aşağıda yer alan gündem maddeleri kapsamında gerçekleştirilecektir:

 
TÜRSAB OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU
GÜNDEM

* Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması
* Genel Kurul Başkanlık Divanının teşekkülü
* Başkanlık Divanına tutanakları imzalama yetkisi verilmesi
* 1618 Sayılı Kanun’un 34’üncü maddesinin A fıkrasının (g), (ğ) ve (ı) bentleri, Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliği’nin 7’nci maddesinin 6’ncı fıkrasının (f), (g) ve (h) bentleri ile ilgili olarak Yönetim Kurulunun yetkilendirilmesi
* Dilek ve temenniler
* Kapanış"

TÜRSAB’ın gayrimenkullerinin durumu

Söz konusu gayrimenkullerin sahiplik durumu TÜRSAB’ın eski yönetim kurulu üyelerinden Nezih Hacıalioğlu tarafından gündeme getirilmişti. TÜRSAB’ın çok sayıda taşınmaza sahip olduğunu  belirten Nezih Hacıalioğlu; Genel Merkez Binası, Eskişehir BTK Binası, Manavgat BTK Binası ve Asya BTK Ofisi taşınmazlarının TÜRSAB’a ait gibi görünmesine karşın ona değil, TURSAV Vakfı’na ait olduğunu yazmıştı. Hacıalioğlu ayrıca, TÜRSAB’ın Alanya BTK Ofisi, Antalya Kaleiçi Binaları, Fethiye Eski BTK Ofisi, Adana BTK Binası, Van BTK Ofisleri, Afyon BTK Binası, Bursa BTK Ofisi, Fatih BTK Ofisi, Gaziantep BTK Ofisi, Çavdarhisar’daki Otel, İzmir Eski BTK Ofisi, Ürgüp’teki arsa, Konya BTK Ofisi, Ankara’daki ofisler ve okul binası... gibi taşınmazlarının bulunduğunu yazmıştı.

Aylin Özsavaş: Yeni yönetmelikle 1500 acente mağdur olacak Aylin Özsavaş: Yeni yönetmelikle 1500 acente mağdur olacak

Telegram Turizm Ekonomi